سلام
اینکه می فرمایید "شی گرا کردن در پی اچ پی اصلا درست نیست" ، به نظرم اصلا درست نیست! باید به تعریف شی گرایی توجه بیشتری بکنیم .
با این طرز فکر شما باید سرویس گرا و خیلی ساختار های دیگه رو هم باید فراموش کنید. شی گرایی در اجرا کارهای پیچیده رو به صورت یکپارچه و مستقل در هر بخش، به بهترین روش پیاده سازی میکند . اگه همین کار رو به برنامه نویسی رویه ای یا روال انجام بدید می تونه هزینه های بیشتری رو به شما تحمیل کنه.
در واقع شی گرایی یه شیوه یا ساختار هست نه یه ابزار . اینکه شما از این مثال ها برداشتی اینطوری دارید اشتباه هست . در این مقایسه شیء رو به عنوان یه متغیر در نظر گرفته که نسبت به انواع استرینگ و آرایه فضای بیشتری اشغال میکنه و شما میتونید متوجه بشید که توابعی که خروجی رو به صورت شی میده زمان و حجم بیشتری از رم رو اشغال میکنه و ....
اما این مثال هیچ ربطی به اساس شی گرایی نداره .
محمد جان حرف شما درسته ولی فکر میکنم دنیا به سمت شی گرایی رفته و داره دوران بلوغش رو طی میکنه

فراموش نکنید که جاوا اساس زبانش بر شی گرایی هست ، ولی این به این معنا نیست که شما هرجوری با جاوا برنامه بنویسی OOP در بیاد . شما در جاوا هر ابزاری نیاز داشته باشید باید از کلاس و شی مربوطه استفاده کنید (مثل جاوااسکریپت! ) . اما اساسا در PHP اینطوری نیست ...
پس واقعا "java ، PHP نیست " . من فکر میکنم مفاهیم شی گرایی فارغ از زبان خاصی باشه و در مفهوم همون
شیوه هست .