CMS چيست !؟
اين سيستم ها كه امروزه در وب بنام CMS شناخته ميشوند، مخفف Content Management System ميباشند كه يك برنامه نرم افزاري روي سرور هستند و به مدير سايت اجازه ميدهند تا محتواي سايت را تغيير دهد بدون نياز به طراحي دوباره سايت .
در واقع طراح اوليه سايت يكبار سيستم CMS را طراحي ميكند و تعدادي قالب آماده براي صفحات طراحي كرده و آن را روي سايت شما نصب ميكند .و حال شما براحتي ميتوانيد صفحات ديگري را به آن كم يا اضافه يا ويرايش كنيد .
چرا شما يك CMS لازم داريد ؟
اگر سايت شما هر چند وقت يكبار (مثلا هر دو هفته) به روز ميشود ميتوانيد بجاي اينكه هر بار به يك شركت طراحي وب مراجعه كنيد ، خودتان با نصب يكي از اين برنامه هاي مديريت محتوا ، تغييراتتان را روي سايت اعمال كنيد .
اگر شما سايت خود را اصلا بروز نميكنيد ، بايد كم كم به فكر بيافتيد ، چون بيننده هاي شما وقتي هميشه با يك صفحه هميشگي روبرو شوند كم كم شما را فراموش ميكنند ، چون چيز جديدي براي عرضه نداريد .
يك CMS چه امكاناتي دارد ؟
طيف وسيعي از امكانات . اكثر CMS ها در ورژن هاي مختلف و با قابليت هاي مختلف به بازار عرضه ميشوند . البته قابليت بروز كردن اطلاعات در همه مشترك است اما قابليت هاي ويژه ديگري دارند كه با قيمت هاي مختلف بشما پيشنهاد ميدهند . از جمله:
1- مديريت اطلاعات فرستاده شده توسط كاربران و تاييد اطلاعات
2- چند زبانه بودن
3- ايجاد نقشه سايت دايناميك
4- امكان ايجاد تجارت الكترونيك يا فروشگاه مجازي
5- ايجاد فرم براي دريافت اطلاعات كاربران
6- بهينه سازي تصاوير آپلود شده
7- ايجاد و بروز كردن متا تگ ها
8- امكان جستجو در مطالب سايت
9- امنيت بيشتر
10- گزارش آمار بازديد از صفحات
11- و ....
CMS هاي اطلاعاتي:
اين سيستم ها معمولا كار طراحي صفحات سايت را انجام نميدهند . بلكه كارشان مديريت اطلاعات يك سايت است . امكاناتي كه اين سيستم ها دارند تقريبا بشرح زير است :
1- امكان فرستادن اطلاعات به سايت توسط چند كاربر
2- آرشيو بندي اتوماتيك اطلاعات بر اساس تاريخ و موضوع
3- ايجاد امكان جستجو در اطلاعات قبلي
4- ايجاد لينك دائم براي هر مطلب و متا تگ براي آن
5- و امكانات جانبي ديگر مثلا ايجاد يك صفحه بعنوان لينكستان و .
منبع
پورتال چيست؟
ارائه يک تعريٿ مشخص از پورتال همواره يک چالش بوده است. شايد واژه پورتال (به معني دروازه يا محل ورود به يک شهر)، تا بحال بيشترين سوء کاربرد را در IT داشته است. طبق تعاريٿي که تا بحال ارائه شده است، پورتال را ميتوان يک مرکز ارائه خدمات و اطلاعات اينترنتي دانست که بر چهار پايه اصلي استوار است:
1) انطباق پذيري (Customization)
2) اختصاصي کردن (Personalization)
3) يکپارچگي (Integration)
4) پشتيباني انجمنهاي اينترنتي (Online Communities)
يکي از مهمترين مٿاهيم پورتال، محتوا يا Content ميباشد. محتوا را ميتوان در حالت کلي هر شيء الکترونيکي، اعم از اسناد HTML/XML، تصاوير، صدا و هر چيزي که به صورت الکترونيکي ارائه شده باشد، دانست. اعمالي را که پورتال روي محتوا انجام ميدهد، ميتوان به پنج گروه کلي تقسيم بندي کرد:
1) متمرکز کرن (Aggregation)
جمع آوري اطلاعات و خدمات از منابع متعدد و توزيع شده به طريقي قابل توجه و معني دار.
2) اختصاصي کردن (Personalization)
Personalization ، پروسه اي است که از طرٿ پورتال براي نمايش اطلاعات به کاربران بر اساس نيازهاي آنان اجرا ميشود. اين مقوله نيازمند وجود Content Metadata (يعني اطلاعاتي در مورد اطلاعات موجود در سايت) است که نقش هر کدام از کاربران را، به علاوه حقوق دسترسي (Access Rights) آنها مشخص ميکند.
3) توصيه و معرٿي کردن محتوا (Recommendation)
هنگامي که يک نرم اٿزار، از اطلاعاتي که در مورد شما ميداند، براي پيشنهاد کردن اطلاعات و يا خدمات جديد استٿاده ميکند، آن را يک سيستم Recommender ميناميم. پورتال ميتواند بر اساس علاقمنديهاي يک کاربر و يا اطلاعاتي که در مورد او ميداند، مطالب مناسب را در اختيار او قرار دهد. اين مهم ميتواند حتي از طريق دنبال کردن موضوعات مورد علاقه کاربر صورت گيرد.
4) گلچين کردن و خلاصه کردن مطالب (Excerpt Content)
پورتال ميتواند به صورت اتوماتيک مطالب را خلاصه نموده، در اختيار کاربر قرار دهد. به عنوان مثال کلمات کليدي يک مقاله ميتواند براي جستجوي آن مورد استٿاده قرار گيرد.
شايد بتوان از Yahoo! به عنوان کاملترين پورتالي که تا به حال ساخته شده است نام برد. بنا به آنچه در بالا آورده شده است، تٿاوت هاي اساسي ميان يک وب سايت و يک پورتال وجود دارد. مهمترين اين موارد در زير به صورت خلاصه آورده شده است:
• پورتال به صورت دروازه ورود به يک بانک اطلاعاتي است. آنچه که مهم است، آن است که پورتال همواره ما را به سايتها يا پورتال هاي ديگر راهنمايي مي کند و به خودي خود تنها يک راهنما است. براي همين است که در بعضي از موارد به پورتالها، Internet Yellow Pages مي گوييم. در حالي که يک وب سايت مي تواند حاوي مقدار زيادي اطلاعات باشد که ٿقط بر روي آن سايت قابل دسترسي است.
ممکن است، وب سايت از امکاناتي مشابه يک پورتال براي جستجو و مديريت داده ها استٿاده نمايد، اما آنچه که مهم است آن است که اين داده ها عموما بر روي پايگاه داده هاي خود سايت قرار دارند.
• پورتال عموما" حاوي مطالبي است که جنبه اطلاعات عمومي دارد. داده هايي که از منابع مختلٿ بر روي يک پورتال جمع آوري مي شوند، معمولا داراي پراکندگي ٿراواني هستند. به همين علت، در بسياري از پورتال ها، ابزارهايي مانند Directory قرار داده مي شود تا اين اطلاعات را طبقه بندي نمايد.
از سوي ديگر داده هاي قرار داده شده بر روي يک وب سايت، اولا" از منابع محدودتري تامين مي شوند و ثانيا" داراي پراکندگي زيادي نبوده، حول يک محور و موضوع مشخص دور مي زند.
• پورتال يک سيستم کاربر محور است. به اين معني که تمام امکانات پورتال بر اين اساس پيش بيني شده است تا جوابگوي نياز هاي کاربران با سلايق، علاقمنديها، سنين و رده هاي کاري متٿاوت باشد. امکاناتي مثل پست الکترونيکي، Chat، انجمنهاي اينترنتي و ... همه براي آن است که کاربران را به هر شکل ممکن به پورتال دعوت نمايد.
در حاليکه يک وب سايت،يک سيستم Subjective يا موضوع محور است. درست است در هر وب سايت، امکاناتي براي کاربران مختلٿ پيش بيني مي شود، اما بايد به اين نکته توجه داشت که کاربري که با يک وب سايت کار ميکند بايد به شکلي به موضوع وب سايت مرتبط يا علاقمند باشد.
• يکي از مهمترين جنبه هاي تٿاوت بين پورتال و وب سايت جنبه اقتصادي آن است. پورتال ها عموما" براي کسب درآمد ساخته شده اند. بيشتر پورتال ها درآمد هاي خود را از طريق تبليغات کسب مي نمايند.
منبع
LMS چیست؟
وقتی وارد مبحث آموزش آنلاین می شویم، یکی از واژه هائی که زیاد با آن برخورد می کنیم، LMS است. LMS مخفف کلمات Learning Management System به معنای (سیستم مدیریت فراگیری) می باشد. LMS در واقع نوعی نرم افزار مدیریت محتوای سایت است. ممکن است با نرم افزار های مدیریت محتوائی مانند Php nuke و Movable type آشنا باشید. ما برای این که راحت تر بتوانیم محتویات سایتمان را مدیریت کنیم و آن را به روز رسانی کنیم، از این گونه نرم افزار های کمک می گیریم. این نرم افزار های مدیریت محتوا به طور کلی ، CMS (Content Management System ) نامیده می شوند. LMS ها نیز گونه ای از این نرم افزارها هستند. با این تفاوت که CMS کاربرد عام دارد و LMS کاربرد خاص. ما از LMS ها برای راه اندازی و مدیریت سایت های آموزشی استفاده می کنیم. می دانید که اگر بخواهیم یک سایت داشته باشیم، باید صفحات آن را یا با نرم افزارهای طراحی وب ( مثل FrontPage و Dream weaver ) طراحی کنیم و یا با زبان های برنامه نویسی تحت وب ( مثل ASP و PHP ) . اما اگر یک بار ، یک نرم افزار مدیریت آموزش روی سایتمان نصب کنیم، دیگر احتیاج چندانی به ابزار های قبلی نداریم. نرم افزارهای مدیریت آموزش معمولا همه امکاناتی را که در یک سایت آموزشی باید باشد، دارند. برای مثال به کمک یک LMS شما می توانید
به عناون مدیر سایت:
- دانش آموزان را ثبت نام کنید ، به هریک نام کاربری و کلمه عبور جداگانه اختصاص دهید و درس های آنها را تعین کنید.
- معلمان جدید را ثبت کنید ، به هریک نام کاربری و کلمه عبور جداگانه اختصاص دهید و کلاس های آنها را مشخص کنید.
- بر ورود و خروج دانش آموزان ثبت نام شده ، نظارت داشته باشید. یعنی بدانید هریک از فراگیران چه زمانی و در چه ساعاتی وارد سایت شده و کدام درس ها را گذرانده است.
- رشته ها و درس های مختلفی ایجاد کنید ، معلم و شاگردان هر درس را مشخص کنید، سطح دسترسی معلمان و شاگردان به هر درس را تعین کنید.
- گزارش نهائی هر کلاس را از معلمان یا از خود سیستم دریافت کنید و تصمیم گیری نمائید.
- آمار کلی همه فعالیت های سایت را دریافت و تحلیل کنید.
- و بسیاری کارهای دیگر که در راستای آموزش آنلاین انجام آنها لازم است
بعنوان معلم :
- بدون آشنائی با طراحی وب، درس های خود را روی اینترنت قرار دهید
- تمرین های مربوط به هر درس را طراحی کنید و آنها را روی سایت قرار دهید.
- امتحان های تستی طراحی کنید و جواب های صحیح و غلط را مشخص کنید. سیستم بطور آنلاین از دانش آموزانتان امتحان می گیرد و نمره آنها را مشخص می کند. همچنین میزان پیشرفت آنها و جایگاهشان نسبت به بقیه شاگردان را.
- بر ورود و خروج دانش آموزان ثبت نام شده ، نظارت داشته باشید. یعنی بدانید هریک از فراگیران چه زمانی و در چه ساعاتی وارد سایت شده و کدام درس ها را گذرانده است.
- در کلاس های آنلاین شرکت و تدریس کنید.
- در انجمن های سایت ، اشکالات شاگردان را پاسخ دهید.
- . . .
بعنوان شاگرد:
- در کلاس های دلخواهتان ثبت نام کنید ( با توجه به سیاست مدیر سایت )
- درس های مورد نظر را با فرمت های مختلف دریافت کنید.
- تمرین های مربوط به هر درس را برای بازبینی معلم روی سایت قرار دهید.
- در کلاس های آنلاین با حضور معلم و بقیه شاگردان شرکت کنید.
- در انجمن های سایت ، اشکالات خود را مطرح کنید و جواب بگیرید.
- . . .
البته این امکانات، تنها بخشی از امکانات موجود در سیستم های مدیریت آموزش است. همه سیستم ها نیز کارائی مشابهی ندارند. هریک نسبت به بقیه نقاط قوت و ضعفی دارد. در مورد امکانات و قوت و ضعف های این نرم افزار ها در آینده بیشتر خواهم نوشت.
و اما . یک نرم افزار مدیریت آموزش، چقدر در موفقیت آموزش آنلاین سهم دارد؟ باید گفت در بهترین حالت 20 درصد. اگر کارا ترین نرم افزار LMS را هم داشته باشید، بدون محتوای آموزشی مناسب هیچ موفقیتی نخواهید داشت. یک سایت آموزش آنلاین، بدون LMS ممکن است تا میزان زیادی در رسیدن به اهداف خود موفق باشد. ولی بدون محتوای آموزشی مناسب، مطمئن باشید که کوچک ترین موفقیتی نخواهد داشت. برای داشتن محتوای آموزش مناسبی که بتوان تحت وب ارائه کرد، شرایط و مهارت های خاصی لازم است که در یادداشت های آینده به آنها خواهیم پرداخت.
منبع
اين سيستم ها كه امروزه در وب بنام CMS شناخته ميشوند، مخفف Content Management System ميباشند كه يك برنامه نرم افزاري روي سرور هستند و به مدير سايت اجازه ميدهند تا محتواي سايت را تغيير دهد بدون نياز به طراحي دوباره سايت .
در واقع طراح اوليه سايت يكبار سيستم CMS را طراحي ميكند و تعدادي قالب آماده براي صفحات طراحي كرده و آن را روي سايت شما نصب ميكند .و حال شما براحتي ميتوانيد صفحات ديگري را به آن كم يا اضافه يا ويرايش كنيد .
چرا شما يك CMS لازم داريد ؟
اگر سايت شما هر چند وقت يكبار (مثلا هر دو هفته) به روز ميشود ميتوانيد بجاي اينكه هر بار به يك شركت طراحي وب مراجعه كنيد ، خودتان با نصب يكي از اين برنامه هاي مديريت محتوا ، تغييراتتان را روي سايت اعمال كنيد .
اگر شما سايت خود را اصلا بروز نميكنيد ، بايد كم كم به فكر بيافتيد ، چون بيننده هاي شما وقتي هميشه با يك صفحه هميشگي روبرو شوند كم كم شما را فراموش ميكنند ، چون چيز جديدي براي عرضه نداريد .
يك CMS چه امكاناتي دارد ؟
طيف وسيعي از امكانات . اكثر CMS ها در ورژن هاي مختلف و با قابليت هاي مختلف به بازار عرضه ميشوند . البته قابليت بروز كردن اطلاعات در همه مشترك است اما قابليت هاي ويژه ديگري دارند كه با قيمت هاي مختلف بشما پيشنهاد ميدهند . از جمله:
1- مديريت اطلاعات فرستاده شده توسط كاربران و تاييد اطلاعات
2- چند زبانه بودن
3- ايجاد نقشه سايت دايناميك
4- امكان ايجاد تجارت الكترونيك يا فروشگاه مجازي
5- ايجاد فرم براي دريافت اطلاعات كاربران
6- بهينه سازي تصاوير آپلود شده
7- ايجاد و بروز كردن متا تگ ها
8- امكان جستجو در مطالب سايت
9- امنيت بيشتر
10- گزارش آمار بازديد از صفحات
11- و ....
CMS هاي اطلاعاتي:
اين سيستم ها معمولا كار طراحي صفحات سايت را انجام نميدهند . بلكه كارشان مديريت اطلاعات يك سايت است . امكاناتي كه اين سيستم ها دارند تقريبا بشرح زير است :
1- امكان فرستادن اطلاعات به سايت توسط چند كاربر
2- آرشيو بندي اتوماتيك اطلاعات بر اساس تاريخ و موضوع
3- ايجاد امكان جستجو در اطلاعات قبلي
4- ايجاد لينك دائم براي هر مطلب و متا تگ براي آن
5- و امكانات جانبي ديگر مثلا ايجاد يك صفحه بعنوان لينكستان و .
منبع
پورتال چيست؟
ارائه يک تعريٿ مشخص از پورتال همواره يک چالش بوده است. شايد واژه پورتال (به معني دروازه يا محل ورود به يک شهر)، تا بحال بيشترين سوء کاربرد را در IT داشته است. طبق تعاريٿي که تا بحال ارائه شده است، پورتال را ميتوان يک مرکز ارائه خدمات و اطلاعات اينترنتي دانست که بر چهار پايه اصلي استوار است:
1) انطباق پذيري (Customization)
2) اختصاصي کردن (Personalization)
3) يکپارچگي (Integration)
4) پشتيباني انجمنهاي اينترنتي (Online Communities)
يکي از مهمترين مٿاهيم پورتال، محتوا يا Content ميباشد. محتوا را ميتوان در حالت کلي هر شيء الکترونيکي، اعم از اسناد HTML/XML، تصاوير، صدا و هر چيزي که به صورت الکترونيکي ارائه شده باشد، دانست. اعمالي را که پورتال روي محتوا انجام ميدهد، ميتوان به پنج گروه کلي تقسيم بندي کرد:
1) متمرکز کرن (Aggregation)
جمع آوري اطلاعات و خدمات از منابع متعدد و توزيع شده به طريقي قابل توجه و معني دار.
2) اختصاصي کردن (Personalization)
Personalization ، پروسه اي است که از طرٿ پورتال براي نمايش اطلاعات به کاربران بر اساس نيازهاي آنان اجرا ميشود. اين مقوله نيازمند وجود Content Metadata (يعني اطلاعاتي در مورد اطلاعات موجود در سايت) است که نقش هر کدام از کاربران را، به علاوه حقوق دسترسي (Access Rights) آنها مشخص ميکند.
3) توصيه و معرٿي کردن محتوا (Recommendation)
هنگامي که يک نرم اٿزار، از اطلاعاتي که در مورد شما ميداند، براي پيشنهاد کردن اطلاعات و يا خدمات جديد استٿاده ميکند، آن را يک سيستم Recommender ميناميم. پورتال ميتواند بر اساس علاقمنديهاي يک کاربر و يا اطلاعاتي که در مورد او ميداند، مطالب مناسب را در اختيار او قرار دهد. اين مهم ميتواند حتي از طريق دنبال کردن موضوعات مورد علاقه کاربر صورت گيرد.
4) گلچين کردن و خلاصه کردن مطالب (Excerpt Content)
پورتال ميتواند به صورت اتوماتيک مطالب را خلاصه نموده، در اختيار کاربر قرار دهد. به عنوان مثال کلمات کليدي يک مقاله ميتواند براي جستجوي آن مورد استٿاده قرار گيرد.
شايد بتوان از Yahoo! به عنوان کاملترين پورتالي که تا به حال ساخته شده است نام برد. بنا به آنچه در بالا آورده شده است، تٿاوت هاي اساسي ميان يک وب سايت و يک پورتال وجود دارد. مهمترين اين موارد در زير به صورت خلاصه آورده شده است:
• پورتال به صورت دروازه ورود به يک بانک اطلاعاتي است. آنچه که مهم است، آن است که پورتال همواره ما را به سايتها يا پورتال هاي ديگر راهنمايي مي کند و به خودي خود تنها يک راهنما است. براي همين است که در بعضي از موارد به پورتالها، Internet Yellow Pages مي گوييم. در حالي که يک وب سايت مي تواند حاوي مقدار زيادي اطلاعات باشد که ٿقط بر روي آن سايت قابل دسترسي است.
ممکن است، وب سايت از امکاناتي مشابه يک پورتال براي جستجو و مديريت داده ها استٿاده نمايد، اما آنچه که مهم است آن است که اين داده ها عموما بر روي پايگاه داده هاي خود سايت قرار دارند.
• پورتال عموما" حاوي مطالبي است که جنبه اطلاعات عمومي دارد. داده هايي که از منابع مختلٿ بر روي يک پورتال جمع آوري مي شوند، معمولا داراي پراکندگي ٿراواني هستند. به همين علت، در بسياري از پورتال ها، ابزارهايي مانند Directory قرار داده مي شود تا اين اطلاعات را طبقه بندي نمايد.
از سوي ديگر داده هاي قرار داده شده بر روي يک وب سايت، اولا" از منابع محدودتري تامين مي شوند و ثانيا" داراي پراکندگي زيادي نبوده، حول يک محور و موضوع مشخص دور مي زند.
• پورتال يک سيستم کاربر محور است. به اين معني که تمام امکانات پورتال بر اين اساس پيش بيني شده است تا جوابگوي نياز هاي کاربران با سلايق، علاقمنديها، سنين و رده هاي کاري متٿاوت باشد. امکاناتي مثل پست الکترونيکي، Chat، انجمنهاي اينترنتي و ... همه براي آن است که کاربران را به هر شکل ممکن به پورتال دعوت نمايد.
در حاليکه يک وب سايت،يک سيستم Subjective يا موضوع محور است. درست است در هر وب سايت، امکاناتي براي کاربران مختلٿ پيش بيني مي شود، اما بايد به اين نکته توجه داشت که کاربري که با يک وب سايت کار ميکند بايد به شکلي به موضوع وب سايت مرتبط يا علاقمند باشد.
• يکي از مهمترين جنبه هاي تٿاوت بين پورتال و وب سايت جنبه اقتصادي آن است. پورتال ها عموما" براي کسب درآمد ساخته شده اند. بيشتر پورتال ها درآمد هاي خود را از طريق تبليغات کسب مي نمايند.
منبع
LMS چیست؟
وقتی وارد مبحث آموزش آنلاین می شویم، یکی از واژه هائی که زیاد با آن برخورد می کنیم، LMS است. LMS مخفف کلمات Learning Management System به معنای (سیستم مدیریت فراگیری) می باشد. LMS در واقع نوعی نرم افزار مدیریت محتوای سایت است. ممکن است با نرم افزار های مدیریت محتوائی مانند Php nuke و Movable type آشنا باشید. ما برای این که راحت تر بتوانیم محتویات سایتمان را مدیریت کنیم و آن را به روز رسانی کنیم، از این گونه نرم افزار های کمک می گیریم. این نرم افزار های مدیریت محتوا به طور کلی ، CMS (Content Management System ) نامیده می شوند. LMS ها نیز گونه ای از این نرم افزارها هستند. با این تفاوت که CMS کاربرد عام دارد و LMS کاربرد خاص. ما از LMS ها برای راه اندازی و مدیریت سایت های آموزشی استفاده می کنیم. می دانید که اگر بخواهیم یک سایت داشته باشیم، باید صفحات آن را یا با نرم افزارهای طراحی وب ( مثل FrontPage و Dream weaver ) طراحی کنیم و یا با زبان های برنامه نویسی تحت وب ( مثل ASP و PHP ) . اما اگر یک بار ، یک نرم افزار مدیریت آموزش روی سایتمان نصب کنیم، دیگر احتیاج چندانی به ابزار های قبلی نداریم. نرم افزارهای مدیریت آموزش معمولا همه امکاناتی را که در یک سایت آموزشی باید باشد، دارند. برای مثال به کمک یک LMS شما می توانید
به عناون مدیر سایت:
- دانش آموزان را ثبت نام کنید ، به هریک نام کاربری و کلمه عبور جداگانه اختصاص دهید و درس های آنها را تعین کنید.
- معلمان جدید را ثبت کنید ، به هریک نام کاربری و کلمه عبور جداگانه اختصاص دهید و کلاس های آنها را مشخص کنید.
- بر ورود و خروج دانش آموزان ثبت نام شده ، نظارت داشته باشید. یعنی بدانید هریک از فراگیران چه زمانی و در چه ساعاتی وارد سایت شده و کدام درس ها را گذرانده است.
- رشته ها و درس های مختلفی ایجاد کنید ، معلم و شاگردان هر درس را مشخص کنید، سطح دسترسی معلمان و شاگردان به هر درس را تعین کنید.
- گزارش نهائی هر کلاس را از معلمان یا از خود سیستم دریافت کنید و تصمیم گیری نمائید.
- آمار کلی همه فعالیت های سایت را دریافت و تحلیل کنید.
- و بسیاری کارهای دیگر که در راستای آموزش آنلاین انجام آنها لازم است
بعنوان معلم :
- بدون آشنائی با طراحی وب، درس های خود را روی اینترنت قرار دهید
- تمرین های مربوط به هر درس را طراحی کنید و آنها را روی سایت قرار دهید.
- امتحان های تستی طراحی کنید و جواب های صحیح و غلط را مشخص کنید. سیستم بطور آنلاین از دانش آموزانتان امتحان می گیرد و نمره آنها را مشخص می کند. همچنین میزان پیشرفت آنها و جایگاهشان نسبت به بقیه شاگردان را.
- بر ورود و خروج دانش آموزان ثبت نام شده ، نظارت داشته باشید. یعنی بدانید هریک از فراگیران چه زمانی و در چه ساعاتی وارد سایت شده و کدام درس ها را گذرانده است.
- در کلاس های آنلاین شرکت و تدریس کنید.
- در انجمن های سایت ، اشکالات شاگردان را پاسخ دهید.
- . . .
بعنوان شاگرد:
- در کلاس های دلخواهتان ثبت نام کنید ( با توجه به سیاست مدیر سایت )
- درس های مورد نظر را با فرمت های مختلف دریافت کنید.
- تمرین های مربوط به هر درس را برای بازبینی معلم روی سایت قرار دهید.
- در کلاس های آنلاین با حضور معلم و بقیه شاگردان شرکت کنید.
- در انجمن های سایت ، اشکالات خود را مطرح کنید و جواب بگیرید.
- . . .
البته این امکانات، تنها بخشی از امکانات موجود در سیستم های مدیریت آموزش است. همه سیستم ها نیز کارائی مشابهی ندارند. هریک نسبت به بقیه نقاط قوت و ضعفی دارد. در مورد امکانات و قوت و ضعف های این نرم افزار ها در آینده بیشتر خواهم نوشت.
و اما . یک نرم افزار مدیریت آموزش، چقدر در موفقیت آموزش آنلاین سهم دارد؟ باید گفت در بهترین حالت 20 درصد. اگر کارا ترین نرم افزار LMS را هم داشته باشید، بدون محتوای آموزشی مناسب هیچ موفقیتی نخواهید داشت. یک سایت آموزش آنلاین، بدون LMS ممکن است تا میزان زیادی در رسیدن به اهداف خود موفق باشد. ولی بدون محتوای آموزشی مناسب، مطمئن باشید که کوچک ترین موفقیتی نخواهد داشت. برای داشتن محتوای آموزش مناسبی که بتوان تحت وب ارائه کرد، شرایط و مهارت های خاصی لازم است که در یادداشت های آینده به آنها خواهیم پرداخت.
منبع
آن که می خواهد روزی پریدن را بیاموزد نخست باید ایستادن، راه رفتن، دویدن و بالا رفتن آموزد، پرواز را با پرواز آغاز نمی کنند