ارسال پاسخ 

رتبه موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بیایید شی گرا فکر کنیم . باشد که رستگار شویم !
نویسنده پیغام
alimokhlesi آفلاین
Administrator

ثبت نام: ۱۳۸۷ آذر ۲۵
اعتبار: 9

تشکرها : 596
( 1006 تشکر در 369 ارسال )
شماره : #11
RE: بیایید شی گرا فکر کنیم . باشد که رستگار شویم !
ببخشید دیر جواب دادم
--------------------------------------------
برای سئوال اولتون بله - درسته
برای سئوال دومتون منظور از حرکتی و ثابت نوع تاثیر گزاریشون توسیستمه
نامه تویه سیستم اتوماسیون یه جور تاسثیر داره کاربر یه جور، شی حساب هم یه جور.
------------------------------------------
راستش من سعی کردم سناریو هاروبنویسم دیدم وقت نمی شه گفتم اشکالی نداره نصفه نیمه هرچی رو که نیاز بود در لحظه از سناریو وسط میارم:
سناریو نوشته شده - یوز کیسها هم مشخص شده . حالا نوبت پیدا کردن اشیاء سیستم. به چند مرحله قبل برمی گردیم و انواع اشیایی که میتونن توسیستم وجود داشته باشن رو پیدا میکنیم.
اوبالیت جان تو بگو. اشیاء این سیستم فقط نام ببرین.البته سناریورو چون سادست خودت تو ذهنت تداعی کن.
تونام ببر من توضیح میدم. ازت ممنونم Smile

علم تاج افتخار دنیا و یادگار پس از مرگ است
(آخرین ویرایش ارسال در: ۱۳۸۸ تير ۲۲ ۰۴:۰۹ عصر توسط alimokhlesi. Edit Reason: )
۱۳۸۸ تير ۲۲ ۱۱:۳۱ صبح
مشاهده وب سایت این کاربر یافتن تمام ارسال‌های این کاربر نقل این ارسال در یک پاسخ
obalit آفلاین
عضو جدید
**

ثبت نام: ۱۳۸۷ دي ۱
اعتبار: 1

تشکرها : 18
( 9 تشکر در 3 ارسال )
شماره : #12
نقل قول :اوبالیت جان تو بگو. اشیاء این سیستم فقط نام ببرین.البته سناریورو چون سادست خودت تو ذهنت تداعی کن.
تونام ببر من توضیح میدم. ازت ممنونم
من متوجه منظور نشدم

اهداي عضو
My Weblog
۱۳۸۸ تير ۲۲ ۱۰:۲۰ عصر
یافتن تمام ارسال‌های این کاربر نقل این ارسال در یک پاسخ
alimokhlesi آفلاین
Administrator

شماره : #13
اشیاء درون این سیستم با توجه به توضیحات ارائه شده :
1- اخبار
2-کاربران
3- نظرات خبر
4-نظرسنجی
5- خبرنامه
6- امار
دقت کنید که یک شی می تونه از چند کلاس منتج شه. یعنی این که چند کلاس یا اینترفیس با هم دیگه اونو ایجاد کرده باشن.
از طرف دیگه به طور کلی سیستم با ارتباط بین اشیا و کلاس ها ش گزران عمر میکنه. به عنوان مثال رابطه خاصی بین نظرات خبر و خود خبر وجود داره. نداره؟
یه چیزی شبیه به همون رابطه ها در دیتابیساین ارتباط با تعیین بشه. از یه طرف دیگه کلاس ها ممکنه از هم مشتق بشن. این مشتق شدن ربطی به رابطه قسمت قبلی نداره. به عنوان مثال ما مجموعه ی کاربران رو در یک کلاس جمع آوری می کنیم و کاربران ادمی رو از اون مشتق می گیری و کاربران عادی رو هم جداگونه مشتق میگیریم. اینجوری می شه سطح دسترسی تعریف کرد ( این خودش یه الگوی طراحی شی گراست )هر شی یه جا فعال میشه و یه جای دیگه از فعالیت ساقط میشه. این هم مهمه.البته اینو جای دیگه ای مشخص میکنیم.
.تا اینجا اشیاء رو توضیح دادم. ابجکت دیاگرام و کلاس دیاگرام رو هم بعدا توضیح میدم
( تاخیرم هم عدم وقت برای نوشتن سناریو بود . ولی حالا سناریورو ازش گذشتم و ادامه میدم. Smile )

۱۳۸۸ تير ۲۹ ۱۱:۳۸ صبح
مشاهده وب سایت این کاربر یافتن تمام ارسال‌های این کاربر نقل این ارسال در یک پاسخ
تشکر شده توسط : mostafanastary
alimokhlesi آفلاین
Administrator

شماره : #14
کلاس دیاگرام :
یک نمودار جهت نمایش محتویات یک کلاس . به همین سادگی. با توجه به اینکه اشیاء درون سیستم مشخص شده اند می توانیم کلاس های درون سیستم را مشخص کنیم. حال وقت اینه که بگیم کجا ویرایش انجام میشه کجا حذف و....
به چند نکته در طراحی کلاسها باید دقت کرد . یکی ارتباط این کلاس با سایر کلاس ها . باید مشخص شه این کلاس کجا با کلاس دیگه ارتباط داره . دوم اینکه اون چیزایی که تحلیل گر تو کلاس دیاگرام مشخص میکنه کلیات کاره و اصل کلاس توسط برنامه نویس پیاده میشه.
یه سری نکات سینتکسی مهم هم هست:
نام کلاس باید به تناسب کاری باشه که انجام میده. این مسئله کاملا الزامیه. دوستان شدیدا از نام گذاری هایی که ممکنه خودتون هم فراموش کنید چیه بپرهیزید .Comment به جای Com
نام کلاس اگه یک کلمه ای باشه کلمه ی اول با حرف بزرگ شروع میشه و اگر چند کلمه ای باشه هر کلمه با حرف بزرگ.UserAgent
کلاس دیاگرام از سه بخش عمده تشکیل میشه : یکی نام کلاس که توضیح دادم . دیگه لیست فیلد های داخل کلاس . نام گزاری متغییر های درون کلاس شبیه به نام گزاری خود کلاسه با این تفاوت که کلمه اول رو با حرف کوچیک شروع میکنن. بعضیا میگن بهتر متغییر هایی رو که Private هستن رو با _ شروع کنید. به نظر من ایده ی خوبیه. سعی کنید نوع متغییر رو در مواردی که براتون حساسه تو نامش بگنجینید. البته تو PHP چون نوع نداریم.
بخش دیگه ی کلاس دیاگرام مربوط میشه به متد های درون کلاس. نام گزاری متدها همانند نام گزاری خود کلاسه.
نام گزاری هارو طوری انجام بدید که هیچ وقت دچار سر درگمی نشید
به عنوان مثال به کد دقت کنید :
کد PHP:
class News
{
private 
$NewsId;
private 
$NewsTitle;

private function 
AddNewNewsRecord()
{

}
.....
....
...

این شیوه نام گزاری تو توسعه نرم افزار کمک میکنه . تازه این که چیزی نیست کلاس کامنت و نگاه کنید
کد PHP:
class NewsComment
{

public function 
GetANewsRecordInfoToShowAllComment()
{

}
private 
$CommentArrayListForANewsRecordById;
...
...
...

مطلب بعدی تعیین Private ها و Public ها و.....
Smile

(آخرین ویرایش ارسال در: ۱۳۸۸ تير ۳۰ ۰۳:۳۸ عصر توسط alimokhlesi. Edit Reason: )
۱۳۸۸ تير ۳۰ ۰۳:۳۷ عصر
oia آفلاین
miniprogrammer

ثبت نام: ۱۳۸۷ آذر ۲۶
اعتبار: 13

تشکرها : 979
( 503 تشکر در 313 ارسال )
شماره : #15
نقل قول :نام کلاس اگه یک کلمه ای باشه کلمه ی اول با حرف بزرگ شروع میشه و اگر چند کلمه ای باشه هر کلمه با حرف بزرگ.UserAgent
این سبک نام گذاری از Java و #C میاد و به اصطلاح بهش میگن "شتر-گاو-پلنگ" Wink
توی PHP برای جداسازی بین کلمات معمولآ از "_"( underline ) استفاده میشه
PHP یک زبانیه که به حروف بزرگ و کوچیک حساسه اما در مورد نام توابع، متد ها و کلاس ها این حساسیت رو نداره
" لزومآ برنامه نویسا از یه روش برای نام گذاری استفاده می کنن تا توی جریان کد نوشتن برای استفاده از شناسه ها مشکلی نداشته باشن حتی برای کد نوشتن و رعایت بلوک ها هم چند نوع سبک وجود داره که بهتر از یکی شون همیشه استفاده بشه تا به یک کد نویسی منظم برسیم" ( سوال:درست گفتم آقای مخلصی؟ )

favorites: vahid sohrabloo, mohammad nabi zadeh, saleh souzanchi
۱۳۸۸ تير ۳۰ ۰۵:۱۸ عصر
تشکر شده توسط : alimokhlesi
alimokhlesi آفلاین
Administrator

شماره : #16
دقیقا درسته.
من( این یک نظر شخصیه ) با اینکه هرکسی یک سبک برای خودش پیدا کنه مخالفم. باید همه از روی یک نوع الگو استفاده کنن.
قصدمن اینه که این الگو بعد از تایید نهایی جمع به عنوان مرجعی برای سنجش کدها به صورت رسمی از واحد اطلاع رسانی منتشر شه.
البته این الگو خارج از الگو های موجود نیست. ولی باید یکی رو به عنوان بهترین استفاده کرد.

۱۳۸۸ تير ۳۰ ۰۵:۳۱ عصر
تشکر شده توسط : oia, mahyar1365
admin آفلاین
وحید سهرابلو

ثبت نام: ۱۳۸۷ آذر ۲۴
اعتبار: 18

تشکرها : 679
( 1827 تشکر در 951 ارسال )
شماره : #17
(۱۳۸۸ تير ۳۰ ۰۵:۱۸ عصر)oia نوشته :  
نقل قول :نام کلاس اگه یک کلمه ای باشه کلمه ی اول با حرف بزرگ شروع میشه و اگر چند کلمه ای باشه هر کلمه با حرف بزرگ.UserAgent
این سبک نام گذاری از Java و #C میاد و به اصطلاح بهش میگن "شتر-گاو-پلنگ" Wink
توی PHP برای جداسازی بین کلمات معمولآ از "_"( underline ) استفاده میشه
PHP یک زبانیه که به حروف بزرگ و کوچیک حساسه اما در مورد نام توابع، متد ها و کلاس ها این حساسیت رو نداره
" لزومآ برنامه نویسا از یه روش برای نام گذاری استفاده می کنن تا توی جریان کد نوشتن برای استفاده از شناسه ها مشکلی نداشته باشن حتی برای کد نوشتن و رعایت بلوک ها هم چند نوع سبک وجود داره که بهتر از یکی شون همیشه استفاده بشه تا به یک کد نویسی منظم برسیم" ( سوال:درست گفتم آقای مخلصی؟ )

در مورد روش نام گذاری توی PHP اصلا اینطور نیست که از _ استفاده میشه. روشهای نامگذاری توی همه زبانهای برنامه نویسی یکی هست و همون روش شتر گاو پلنگ Big Grin رو بیشتر دوست دارم
۱۳۸۸ تير ۳۱ ۱۲:۱۲ عصر
تشکر شده توسط : mahyar1365
alimokhlesi آفلاین
Administrator

شماره : #18
در ادامه کار با ویزیو یک لاس دیا گرام کشیدم که توضیحش رو خدمتتون عرض میکنم :
دیاگرام اولی توش دوتا کلاس دیاگرامه :
قبلا توضیح دادم ولی بازم میگم: قسمت اول نام کلاس ، قسمت دوم متغییر های داخل کلاس ، قسمت سوم متدهای کلاس
بعد از سیستم نام گزاری نکته ی مهم اینه که به سطوح دسترسی توجه کنید :
علامت + یعنی دسترسی Public
علامت - یعنی دسترسی Private
علامت # یعنی دسترسی Protected
هم برای متد ها و هم برای متغییر ها. نکته ی دیگه این که سعی کنید نوع متغییر رو مشخص کنید. این برای راهنمایی و توسعه کارتون مفیده. نکته دیگه ام اینکه سعی کنید به متغییر اتون مقدار اولیه بدین.
فایل دیاگرام 2 محتوای دوتا آبجکت دیاگرامه که با هم در ارتباطن. البته کسی ارتباط بین دوتا کلاس رو اینجوری نشون نمیده ولی من گفتم اینجوری نشون بدم تا بعدا کاملش کنم. ارتباط بین کلاس ها به چند روشه.
1- کلاسی از کلاس دیگه ارث میبره
2- کلاسی از متد یا متغیر کلاس دیگه استفاده کنه
حالت اول رو بعدا مفصلا توصیف می کنم ولی برای حالت دوم باید بگم که مثل ارتباطات دیتابیسی عمل میشه. یک خبر میتونه بی نهایت کامنت داشته باشه ولی برعکسش ممکن نیست پس رابطشون یک به چنده.
برای نمایشش هم از اون خط ارتباطی که من گزاشتم استفاده کنید.
Smile

فایل پیوست شده
.pdf  Visio-Drawing1.pdf (اندازه: 9.19 ک.ب / دفعات دانلود: 25)
.pdf  Visio-Drawing2.pdf (اندازه: 9.08 ک.ب / دفعات دانلود: 25)

۱۳۸۸ مرداد ۲۱ ۰۱:۰۹ عصر
تشکر شده توسط : zoghal, payam, mahyar1365, hemaseh
nasserghiasi آفلاین
عضو

ثبت نام: ۱۳۸۸ آذر ۷
اعتبار: 0

تشکرها : 94
( 27 تشکر در 17 ارسال )
شماره : #19
منتظر ادامه بحث هستم.
۱۳۸۸ دي ۹ ۱۰:۴۹ عصر
تشکر شده توسط : zoghal
mahyar1365 آفلاین
عضو جدید
**

ثبت نام: ۱۳۸۸ آذر ۲۲
اعتبار: 0

تشکرها : 23
( 7 تشکر در 4 ارسال )
شماره : #20
آقا خیلی جالب بود Big Grin و آموزنده البته من سوادم یه کوچولو کمه و بعضی رو نفهمیدم Blush

البته اعتراف کنم نسبت به مطالب خیلی کمه یا شاید هم باید روش بیشتر فکر کنم Tongue

OpEN SoUrCe OpeN MiND oPen LiFE!
۱۳۸۸ بهمن ۱۸ ۰۲:۵۲ عصر
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن:

تماس با ماiranphp.orgبازگشت به بالابازگشت به مطلبآرشیو انجمنپیوند RSS